Jelenlegi helyBlogok / HiresAli blogja / Családi nem látogatás

Családi nem látogatás


HiresAli képe

Írta HiresAli - Beküldve 17 október 2008

Kicsit furcsának találom, hogy a lassan 3 hónapos gyermekünket a Testvérem és kedves neje, azaz a sógornőm, aki egyébként az égegyadta világon mindent megígért mindent és többször biztosított arról, hogy annyira, senkire nem számíthatunk, mint Ő rá, ez idáig csak képen látta a gyereket.

Egyszer már majdnem eljutottak hozzánk. Inkább ez a második alkalom, az elsőnél a nyaralásból haza érkezve döntöttek úgy, hogy bejönnek, de akkor éppen nem volt alkalmas, mert Zsani és a pici nem tartózkodtak itthon a gázosítás zajterhelése miatt. Így azt lemondtam.

A második próbálkozás alkalmával már minden egy héttel korábban le volt beszélve. Szombaton kora délután érkeznek, maradnak, amíg maradnak, majd haza mennek. Felszabadítottuk a napot, hogy ne legyen semmilyen zavaró körülmény. Mindenki mást vasárnapra hívtunk, hogy ne legyen torlódás, meg egyébként is ismerem testvérem viselkedés formáit.

Ahogy közeledett a szombat, lassan gyülekeztek a gyanús előjelek.

Először jelezte testvérem, hogy hát hétvégére pocsék időt ígérnek. De hát nem baj, hisz nem gyalog jönnek. Majd, hogy ha esni fog, akkor azt ő nagyon utálja, mert hát most volt az a baleset, amiben igaz ő álltak, meg már az óta elmentek egy csomó kilométert, de azért ő még parázik vezetés közben. De hát majd csak nem lesz semmi gond.

Itt már köthettem volna fogadásokat.

Persze nem tudom, hogy a következő állítás igaz vagy sem, de nekem legalább is rohadt gyanús.

Szombat reggel 10 óra. Csörög a telefon, megkülönböztetett hangon, így rögtön tudom, hogy ki keres. Gyanús volt, mert 10-kor ők még nincsenek észen. Testvérem közölte, hogy Angi (sógornő) kifelé jövet a kádból megroppantotta a derekát, és épp várják a körzeti orvost, hogy hozzon rá valami kenőcsöt meg szurit!????

Ha nem egyértelmű számomra, hogy fekszik az ágyban, és úgy telefonál, talán el is hiszem, de így nem volt túl hiteles.

Aznap kötöttünk egy fogadást Zsanival, hogy szerintem nem hallunk felőlük 2 hétig, szerinte egy héten belül jelentkeznek.

Sajnos elbuktam a fogadást. Testvérem felhívott tán kedden, hogy azonnal mondjam meg neki, hogy mi van akkor, ha rátelepíti az agyhalott gépére az akármilyen víruskeresőt. Ezt vagy 4 körben tette, így előre és visszamenőleg is le lettem tudva. Az is kiderült, hogy szegénykémnek kell Angit behordani a munkahelyére (már bocsánat, de miért nem az ORFIBA???)

Ezek után már csak 15-én hívott fel, a névnapom másnapján, hogy felköszöntsön. Csak jelzem, hogy sógornőmmel lassan egy fél éve nem beszéltem, pedig neki fizetik a telefonját.

Dumáltunk is kicsit, de se azt, hogy Zsani se azt, hogy a gyerek hogy van, meg nem kérdezte.

Arról meg végképp nem esett szó, hogy netán idetolják az arcukat arról a borzaszóan messze lévő Pesterzsébetről, ami kemény 76 kilométerre van háztól házig!