Jelenlegi helyBlogok / HiresAli blogja / Fogamzásgátló

Fogamzásgátló


HiresAli képe

Írta HiresAli - Beküldve 14 október 2008

Egy nem túl fiatal sztori jutott az eszembe a minap, amin időnként Szabó Laci barátommal remekül szoktunk szórakozni. Nem vagyok meggyőződve róla, hogy vissza tudom adni írásban a sztorit, de azért teszek rá egy gyenge kísérletet.

A történet jó pár évvel ezelőtt zajlott, akkor még édes anyám javában praktizált, mint magán pszichiáter és elmeorvos.
Egy szép nyári nap délutánján Laci rohant fel hozzánk, hogy anyám segítségét kérje. Az éppen aktuális barátnőjének kellene felírni fogamzásgátlót, mert tán nem volt ideje a leányzónak elkocogni az orvoshoz.
Meresztgette anyám a szemét, hogy ő ugyan elmeorvos, meg minden és még soha nem írt fel ilyesmit, sőt talán soha nem is látott, de azért nagyon szívesen.
Végül is megírta a receptet. Igaz, hogy nem a leányzó nevére, hanem az enyémre.
Még sosem volt szükségem ilyesmire, de hát ezt is el kell kezdeni egyszer :D

Nem volt más hátra, mint aláírni a receptet és leballagni a legközelebbi patikába.
Tulajdon képen pont egy patikalátogatáshoz voltunk öltözve. Én rövidgatyában, Laci a szokásos borostás fej, fésületlen, olajos melós overall.

Annak rendje és módja szerint le is ballagtunk a legközelebbi patikába, ahol az egyik patikus leányzó (nem lehetett több 25-nél) gyanútlanul megkérdezte, hogy mit szeretnénk.
Gondolom a fogamzásgátló vásárlás olyasmi kategóriába tartozik, mint a kotonvásárlás. Mindenki pontosan tudja mire való, de valahogy még is kínos az egész.
A helyzet komikuma, hogy még sosem vettem óvszert de fogamzás gátlót se túl gyakran, Főleg nem, hogy a nevemre volt írva. Így tulajdon képen nem éreztem magam egy pillanatig sem kínosan. Lacival ellentétben.
Tehát állunk a pultnál, miután átadtam a receptet, Laci kezében ott virít a lóvé, hiszen nem 5 forint az anyag, és várjuk, hogy kiadja a lányka a mentesítő drazsét.
De ez valahogy húzódik, halasztódik, mert a hölgyemény csak forgatja, elolvassa immáron ötödszörre is mire meg mer szólalni.
„Az Alán ugye női név?”
Gyors a válaszom:
„NEM! Férfi, és az enyém!”
Itt éreztük, hogy zavar támadt az erőben, mert a leányzó elbizonytalanodott:
„Ez nem fogamzásgátló?”
A válasz ismét vihar:
„DE! És az én nevemre szól!”
Nem volt több kérdés! Alaposan szemügyre vett mindkettőnket, a szeme árulkodott ugyan, hogy nem tudja eldönteni, vajon csak meg akarjuk szívatni vagy csak simán megbolondultunk.
Nem kérdezett tovább, kiadta a drazsét, felnyalábolta a zsetont és ott hagyott minket a pultnál, függetlenül attól, hogy kérünk, még valamit vagy befejeztük már a vásárlást.

Címkék