Jelenlegi helyBlogok / HiresAli blogja / Számvetés

Számvetés


HiresAli képe

Írta HiresAli - Beküldve 24 június 2008

Alakulunk, mint púpos gyerek a prés alatt. Mondaná az egyszeri ember, és mivel én is az vagyok, ez nekem is megfelel.

Elérkezett az idő, mikor azt lehet mondani a gyerek születésénél, hogy most már bármikor jöhet. Ha egy óra múlva szól, akkor sem lesz már koraszülött. Nem mintha ezt szeretném, de ha így lesz, sincs túl nagy gond. Az anyját elfigyelve, lassan ő is megszabadulna a „tehertől”.

Meg is értem, hiszen ez a pokoli meleg engem is tökéletesen kikészít.

Sajnos kicsit visszaveti a lelkesedésünket és az affinitásunkat mindennel szemben, hogy ha mozdulatlanul döglünk az ágyon, akkor is patakokban folyik rólunk a víz.

Ettől függetlenül úgy érzem, hogy felkészültünk.

Igaz nem az agyunkban, főleg csak tárgyakban.

Nézzük szép sorjában:

Gyerekszoba, mint fő hely, ahol zajlani fogunk. Szép magyar kifejezéssel élve: Almost Done.

Tulajdon képen az ablak cseréje hiányzik csak, de ez is meg van rendelve. Most már csak ki kell várni, hogy mikor érkezik meg. Kis szerencsével, hamarabb, mint a gyerek. A beépített szekrény bevakolva, leszigetelve, kifestve kívülről belűről és gyönyörűen bepolcozva, tényleg csak a gyereket várja.

Parketta felcsiszolva, két rétegben lelakkozva, csillog-villog, mint Salamon töke. Az új drog (Supralux Gemini), amitől meg tanultam repülni, nagyon mutatós.

Szereztünk rá egy ajtót is, hogy a külső zajokat valamennyire ki tudjuk zárni, ha szükséges.

Ma holnap érkezik az autópályás szőnyeg. A pelenkázós gyerekágy lecsiszolva, lefestve, lefóliázva. A belevaló matrac csak az összerakásra vár Zsanival egyetemben, aki a pontos méretekért ácsingózik, hogy tudja mekkora fejvédőt kell gyártania.

Az összes belevaló kispárna, takaró, miegyéb, ugrásra készen. Már csak a kölök nincs benne.

Fürdető asztalka megerősítve (engem is elbír, nem, hogy a bébi elefántot), lecsiszolva, lazúrozva. A szép zöld kád is csak a csemetét lesi.

Ami viszonylag nagyobb mutatvány lesz, az a szoptatós fotel. Ez nem más, mint egy eléggé leszakadt fotel a kisházban. Na ezt kell majd kiporolnom. Fogom utálni!

A hétvégén Deap újra vakolta a wc-t, ez glettelésre és festésre vár. Csak legyen egy kicsit hűvösebb. Ha ez kész mehetnek vissza bele a motyók.

Bejárati ajtó és a konyha ablak cseréje szintén megrendelve, érkezik, amikor érkezik.

Ami még igen nagy falat lesz az idén (természetesen csak a gyerek után), az az, hogy csinálunk egyedi fűtést. Ez lakás szétveréssel és nagyon nagy befektetéssel jár, de az ingatlan értékét lényegesen megdobja, és nem utolsó sorban eladhatóvá teszi. Ez utóbbi a legfontosabb, mivel túl sokat nem akarnék már a lakásban eltölteni.

Kb., itt tartunk. Csinosítjuk, szépítgetjük a környezetet, és várjuk a bébi érkezését.

Címkék