Jelenlegi helyBlogok / HiresAli blogja / Zajlik az életünk

Zajlik az életünk


HiresAli képe

Írta HiresAli - Beküldve 29 április 2008

Sok minden történt az elmúl 1 hónap alatt, ami óta nem írtam semmit. Nem igazán volt érkezésem írni, na meg nem volt túl sok kedvem sem.

Történtek jó dolgok és történtek rosszak is.
A rosszakról csak annyit – mivel nem akarok túl nagy jelentőséget adni nekik – hogy kicsit összekülönböztünk néhány dolgon, amit másképp látunk. De ezeket majd szépen lassan közös nevezőre hozzuk.

Azért nem hamar gyorsan, mert lényegesen eltér a véleményünk a dolgokról, és hát egyikünk sem egy könnyed befolyásolható személyiség. Magyarán a két konok majd megverekszik az igazáért.  Én kicsit hátrányban érzem magam, mert mindent megadnék, hogy Zsani jól érezze magát a bőrében, de vannak dolgok, amiből nem feltétlen engedek.

Azért persze a jó dolgok lényegesen nagyobb számban vannak, mondhatni minden más eltörpül mellettük.
Az első és legfontosabb dolog, hogy voltunk 4D-s ultrahangon.

Kicsit ugyan húzós dolog, és a magam részéről megkérdőjelezhető a fontossága, de első gyermekem lévén, besorolom az „ennyit megér” kategóriába.

Hallottunk kellemes aláfestő zenét, láttuk a szokásos ultrahang képet és láttunk egy 3D szerű valamit, ami az idővel kiegészítve nevezzünk 4D-nek.

Jópofa dolog! Látszik rajta a csemete, ha elmagyarázzák mit is kell nézni. Na jó, tényleg látszik rajta az arca.

Hehe. Pisze lesz, ha másban nem ebben biztos hasonlítani fog az anyjára, márpedig másban nem fog, mivel látszott a kanóc. Kis pöcsös lesz a drága.

Igaza volt mindenkinek, aki ezt jósolta, de legfőképpen Zsaninak, aki 8 hetesen megmondta, hogy fiú lesz, mert rap-et hallgatnak. És tényleg. Persze nyugtával dicsérjük a napot, ha megszületett és ott a kanóc akkor a tuti, hiszen hallottunk már ezt-azt.

Készülgetünk a gyerek jövetelére, miközben nagy lóvékat költünk el az általunk gondolt dolgokra.

Vettünk már babakocsit, halomban állnak a különböző színű, fajtájú és méretű baba ruhák. Voltunk baba börzén és az isten pénzét is ott hagytuk, de hoztunk haza a fent említett ruhák mellett vagy 300 pelenkát is, de vettünk nekem kengurut, hogy tudjak kószálni hasamon a trónörökössel.

Beszereztünk egy használt pelenkázós rácsos ágyat. Ez generált egy komplett projektet, mert le kell csiszolni festeni, majdan össze építeni a helyén. De be kell szerezni hozzá egy matracot és egy kütyüt a pelenkázós részhez. Igen összetett a dolog.

Macerásnak tűnik, bár annyira nem az. A matrac meg van, már csak el kell menni érte Pestre, föl van csiszolva, ma rá kerül az első adag festék.
Megérkezett az ultrahangos(!) párologtató – Zsani élvezi is – éjszakánként nem 30% a pára tartalom, hanem 45-55%, így majdan tán nem kell annyi folyadék a kölöknek. Kiderül.